Tilbage til forsiden.

Skorpebryderhjulet er fremstillet til at afhjælpe skorpedannelse på roerækkerne efter kraftig regn, hvor jorden ikke er tørret af efter såning. Hjulet kan let monteres på alle Ugerløse radrensere på det sted, hvor rullerne normalt sidder og det giver samtidig mulighed for, at lægge tryk på hjulet ved hjælp af fjederen der sidder i ophænget. 

Hjulene kan benyttes under hele fremspiringsforløbet, men med reduceret hastighed, når de første roer er kommet op. Tidsforbruget pr. ha vil være det samme som ved en radrensning. På billederne er bredden på båndet 75 mm. og de kan benyttes efter de fleste trykruller.
Det vil altid være en god ide, at montere to harvetænder på såmaskinen som radrenserens og skorpebryderens hjul kan styre efter hvis den er bagmonteret.

Til 2014 sæsonen vil følgende maskiner være til at leje:

En 6 rækket frontmonteret ( til frø )

En 8-9 rækket til bagmontering.

En 12 rækket til bagmontering.                        

En 12 rækket til frontmontering med to hjul pr. række.  

En 18 rækket frontmonteret.

1.                                                                                                          2.  

        

 3.                                                                                                         4.

           

5.                                                                                                          6.                                                                         

              

7.                                                                                                           8.

         

9.                                                                                                           10.

                          

Billede nr. 1  viser et eksempel på en ombygget ældre Ugerløse radrenser, hvor der er mulighed for, at benytte maskinen både til front og bagmontering. 

Billede nr. 2  viser en af de sidste modeller Ugerløse fabrikken fremstillede. Den er blevet ombygget lidt, samtidig med at skærsektionerne er afmonteret. Denne model kan også frontmonteres. På billedet er det vist, at der er mulighed for at montere to hjul, hvis det er nødvendigt med en kraftigere behandling. Hjulene kan også forskydes lidt i forhold til hinanden for at få et bredere stykke behandlet . De kan også monteres på et bogiebeslag hvilket er den bedste løsning. 

Billede nr. 3  viser en radrenser med 12 rækker, hvor ophængene til rullerne er afmonteret og der er bygget nye transporthjul med trækstang i modsatte ende.

Billede nr. 4  viser en ny skorpebryder hvor alt er nyt, undtaget rulleophængene der er flyttet fra radrenseren på billede nr.3. Transporthjul og trækstang fra radrenseren kan også bruges til skorpebryderen. 

Billede nr. 5-6-7-8 viser en skorpebryder med to hjul pr. række på et bogiebeslag. To hjul kan være en fordel, hvis der er gået for lang tid inden behandlingen påbegyndes.

Billede nr. 9-10 viser en 18 rækket


                                                     

To billeder af hjulene                                        

 

De to billeder herunder er taget den 15/4 - 2004, hvor denne mark fik 13 mm. vand lige efter såningen var færdig den 3/4.